Nέα εφαρμογή-εργαλείο στην καθημερινότητα του μάχιμου Δικηγόρου

Το Nobilis είναι μια νέα εφαρμογή-εργαλείο στην καθημερινότητα του μάχιμου Δικηγόρου που υπολογίζει αυτόματα ΟΛΕΣ τις προθεσμίες για κάθε δικαστική υπόθεση, τις αποθηκεύει στο ημερολόγιο του κινητού ή της ταμπλέτας, οπότε και υπενθυμίζει στον χρήστη κάθε ενέργεια που απαιτείται κατά το χειρισμό της υπόθεσης.  
Το Nobilis χαρακτηρίζεται για την απλότητα και την ευχρηστία του. Μέσα σε 4 γρήγορα βήματα ο Δικηγόρος καταχωρεί μια δικάσιμο η οποία ανάλογα με τον κλάδο Δικαίου (Αστικό, Ποινικό, Διοικητικό), τον τύπο υπόθεσης, τον τόπο και την ημερομηνία του δικαστηρίου (λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές αργίες) παράγει προθεσμίες πριν, κατά την διάρκεια και μετά την δικάσιμο. Οι παραγόμενες προθεσμίες μπορούν και
συγχρονίζονται με το ημερολόγιο της συσκευής, οπότε και ενημερώνεται ο χρήστης με υπενθύμιση, πριν αυτές παρέλθουν.
Αξίζει να επισημάνουμε πως η  εφαρμογή δεν έχει δικαίωμα σύνδεσης με το διαδίκτυο  οπότε όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται τοπικά. Όλες οι λειτουργίες που απαιτούν Internet (π.χ. αποστολή λίστας των προθεσμιών σε email για εκτύπωση) γίνονται μέσω τρίτων εφαρμογών του κινητού. Επίσης το Nobilis έχει την δυνατότητα να δημιουργεί κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας (Βackup) το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί, με πρωτοβουλία του χρήστη και για λόγους ασφάλειας (π.χ. απώλεια συσκευής), σε υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων στο σύννεφο (π.χ. Dropbox, Google Drive, OneDrive κ.ά.). Εάν ο χρήστης απωλέσει την συσκευή θα μπορεί να επαναφέρει όλες του τις προθεσμίες στην νέα συσκευή από το αντίγραφο ασφαλείας.
Το νομικό τμήμα του Nobilis βρίσκεται σε εγρήγορση και παρακολουθεί όλες τις νομοθετικές μεταβολές που αφορούν στις προθεσμίες. Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας  θα ενσωματωθεί στο Nobilis στις επόμενες εβδομάδες. Όταν αλλάξει κάποια διάταξη σχετική με προθεσμίες, τότε κυκλοφορεί ενημέρωση της εφαρμογής, η οποία περιέχει τις επικαιροποιημένες προθεσμίες. Κατά την εγκατάσταση της ενημέρωσης ανανεώνονται αυτόματα και οι παλιές προθεσμίες.
Η εφαρμογή Nobilis διατίθεται μέσω του Google Play Store σε μορφή Beta, δωρεάν για δοκιμαστική χρήση έως τις 31/12/2015 και στη συνέχεια επί πληρωμή (ετήσια συνδρομή €21,90). Στο Apple Store θα είναι διαθέσιμο στο τέλος Δεκεμβρίου 2015.
Η ιδέα της εφαρμογής γεννήθηκε από τον μηχανικό πληροφορικής Πάνο Καραχάλιο ο οποίος μέσα από την καθημερινή υποστήριξη που παρέχει η εταιρία του σε μικρές και μεγάλες Δικηγορικές εταιρίες είδε την ανάγκη για ένα τέτοιο εργαλείο. Η συνεργασία του με τον Πάνο Αντύπα, ιδιοκτήτη εταιρείας κατασκευής λογισμικού και με μια μεγάλη ομάδα Δικηγόρων εξειδικευμένων σε όλους τους κλάδους Δικαίου, γέννησε το Nobilis.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Πάνο Καραχάλιο (+30 6974 090060 – panos@nobilis.com.gr, και τον Πάνο Αντύπα (+30 6972 852852 – antypas@nobilis.com.gr). (δελτίο τύπου)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά